Juan Bufill...............

 

G U I L L E M C I F RÉ. Surrealisme Urbà //.. Cifré és un artista nat, (el seu pare va ser el creador de l'entranyable i popular personatge de còmic el Reporter Tribulete "que en totes partes se mete", i un dels dibuixants que en els 50´s i 60´s van publicar en el Pulgarcito i altres publicacions d'historietes de l'editorial Bruguera que en aquells anys de carències era com una llum de diversió i imaginació a la nit del franquisme.)

Cifré és dibuixant, escenògraf, maquetista, pintor, en definitiva artísta singular i personalísim, creador inconfusible de mons surrealistes.

Si hagués nascut en un altre país segur que ara podria viure de renda de les seves creacions i el seu nom estaria en totes les enciclopèdies.

Al llarg dels anys els amics apareixen i desapareixen .... per motiu dels diversos estatus de canvi de vida: econòmic, residència, professional, familiar, etc.

Aquest no és el cas de la meva llarga amistat amb en Guillem, fa tants anys que ens coneixem que he perdut el compte.

Aventures artístiques i "gamberrades" diverses en la Barcelona dels 70's i 80's. de la nostra joventut van consolidar la nostra complicitat.

Circumstancies de la vida van desviar els nostres camins creatius, hem estat molts anys sense coincidir, però quan ara ens hem retrobat podriem dir que tot està igual ....

clar igual menys el pèl, però l'essència de la coincidència aquí estava novament, el surrealisme, l'humor, la ciencia ficció, el cinema, la informàtica, el còmic, el bar.

L'important és que aquí. teniu una selecció de la seva obra gràfica publicada en aquests últims anys en el diari L'AVUI, i que tots els dijous podeu trobar en el suplement de cultura.

Just quan s´està construint aquesta expo, acaba de sortir a la venda l ´àlbum de Cifré -Historias de "El Tio Final"- (editorial Glènat) que complementa les tires de premsa que va realitzar fa uns anys.

 

Salvattore Picarol.......